top of page

Merev a nyaka és a válla? Ha így nyomkodja, jobb lesz!

A sok ülőmunka és a mozgásszegény életmód miatt gyakori a nyaki merevség, mintha „az egész egybe lenne állva”.

A tornázás és a masszázs segít, de nem mindig elérhető vagy megoldható.


De ami mindig kéznél van: az akupresszúrás pontok nyomkodása!


Néhány egyszerűen megtalálható akupont nyomkodása élénkíti a vérkeringést és természetes fájdalomcsillapító és izomlazító anyagokat szabadít fel!


Így nyomkodjuk:


A nyak és a váll környékén két pontot, a középső ujj begyével:


- Feng chi akupont: azonos oldali fülünk mögé hátra nyúlva, a fül mögött van egy lefelé mutató kúpszerű csont, ahonnan ujjunkat hátrafelé csúsztatva egy bemélyedést tapinthatunk, majd még tovább hátra csúsztatva van egy

második bemélyedés, két izomköteg között, itt van a keresett pont; középsőujjunk begyével nyomjuk és masszírozzuk. (A pont részletes leírása itt.)
- Jian jing akupont: elölről nyúlunk át kezünkkel a túloldali vállunkhoz, a nyak és a váll között futó vastag izomköteg közepén, annak legmagasabb pontján van a pont, melyet középsőujjunk begyével nyomunk és masszírozunk. (A pont részletes leírása itt.)A kéz élén egy pontot, a hüvelykujjunk hegyével:


- Hou xi akupont: a tenyér élén, ahol enyhén ökölbehajlított kéznél egy nagy redő vége látható; másik kezünk hüvelykujjával nyomjuk úgy, mintha az alatta lévő csontra akarnánk rányomni. (A pont részletes leírása itt.)Jó akupresszúrázást mindenkinek!

Comments


bottom of page