top of page
A hagyományos kínai orvoslás három fő terápiás eljárása az akupunktúra, a manuálterápia vagy Tuina és a kínai gyógynövény keverékek. Ez a természetes gyógymód Kínából származik és ott évezredek óta folyamatosan fejlődő tudományág. 
Miért kínai?

 

​Ez a tudományág Kínából származik, de azok a kínai emberek, akik nyugati orvosi egyetemen végeznek és nyugati orvosként praktizálnak, nem hagyományos kínai orvosok. Azonban egy nem kínai ember, aki hagyomáyos kínai orvoslást tanul, hagyományos kínai orvossá válhat. 
A kínai szó ebben az összefüggésben azt az egyedülálló orvosi elvrendszert és szemléletet jelöli, mely a hagyományos kínai orvosok munkáját jellemzi. 
Akupunktúra
Kínai orvoslás és nyugati orvoslás

 

Kínában a hagyományos orvoslás és a nyugati orvoslás összefonódik és együttműködik.  A kínai egészségügyi rendszer brilliánsan kombinálja a kettőt a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A nyugati kórházakban általában található egy vagy több hagyományos orvosi részleg, ahol elérhető az akupunktúra, manuálterápia és gyógynövény receptek, hogy a gyógyulást segítsék kíméletes, természetes úton.
A kínai állam minden évben milliókat költ az egyre növekvő számú high-tech kutatásokra, melyek az akupunktúra és a kínai gyógynövények hatását vizsgálják. Ezek a kutatások újabb és újabb kapcsolódási pontokat fedeznek fel a nyugati és hagyományos kínai orvoslás között és emellett értékes eszközként szolgálnak e két eltérő, mégis hasonló tudomány kombinálásának útján. 
Miért hagyományos?
Kínában a hagyományos kínai orvosok egyenrangúak a nyugati orvosokkal. A modern orvostudományi tantárgyak mellett az egyetemen tanulnak haygományos kínai orvosláshoz tartozó tantárgyakat, mint akupunktúra, gyógynövények, klasszikus orvosi szövegek stb. Hogy a két szakma megkülönböztethető legyen, és hangsúlyt kapjon az orvoslás ezen hagyományos megközelítése, azokat a kínai orvosokat, akik akupunktúra szakon végeznek, hagyomáynos kínai orvosoknak hívjuk. 
Ez a tudomány évezredek klinikai tapasztalatán alapul és mindig is folyamatos fejlődés jellemezte (jellemzi a mai napig), melynek kiindulópontja mindig a klasszikus orvosi szövegek és korábbi hagyományos orvosok munkái. Az évezredes tapasztalat és folyamatosan szofisztikált tudás az, ami a hagyományos kínai rovoslást nagyon értékessé teszi. Ezért hívjuk hagyományosnak.

 

Akupunktúra, meridiánok
Chinese hospital
Hagyományos kínai orvoslás
ENGLISH
Kínai gyógynövények

 

A kínai gyógynövények évezredek óta bizonyítják hatékonyságukat. Az egyedülállóan csak a hagyományos kínai orvoslásra jellemző szindróma differenciálás lehetővé teszi a hagyományos kínai orvosoknak, hogy a lehető legegyedibb gyógynövény receptet írják fel a betegeknek, mely tökéletesen illeszkedik a páciens akkori állapotához és szükségleteihez.
Így a gyógynövények fokozatosan, mellékhatás mentesen fejtik ki hatásukat, segítve a gyóyulást és a tünetek enyhítését/megszüntetését. A recept felírás ideális esetben hetente történik, hogy a lehető legjobban követhesse a beteg állapotának változásait, és a gyógynövényterápia heteking, hónapokig tarthat a probléma súlyosságától függően.  

Kínai gyógynövények
bottom of page