top of page

Nagy hƑmĂ©rsĂ©klet-ingadozĂĄs idejĂ©re Ƒsi kĂ­nai praktikĂĄk

Most – a napĂ©jegyenƑsĂ©gen tĂșl – egyre hidegebbek az Ă©jszakĂĄk. Nappal Ă©s Ă©jszaka között nagy a hƑmĂ©rsĂ©kletingadozĂĄs.

Fontos ehhez alkalmazkodni.

Hogyan?





Többek között öltözettel, önmasszåzzsal, teåkkal, ételekkel.

EzekbƑl mutatunk be nĂ©hĂĄnyat.


Ne legyen fedetlen:

- a nyak

- a vĂĄll

- a hĂĄt

Ezeken a testrĂ©szeken sok fontos akupont van, melyek, ha gyakran kapnak hideget, romlik a szervezetben a keringĂ©s, Ă©s kĂŒlönfĂ©le fĂĄjdalmak alakulhatnak ki.


Gyakran masszĂ­rozzuk magunknak:

- a fĂŒlet: az egĂ©sz fĂŒlkagylĂł peremĂ©t fentrƑl lefelĂ©, a fĂŒlcimpĂĄig morzsolgassuk a fĂŒlkagylĂłk felmelegedĂ©sĂ©Ă©ig.

- az orrnyerget: mutatĂłujjunk begyĂ©vel az orrszĂĄrnytĂłl felfelĂ© az orrtƑig majd vissza, addig ismĂ©telve mĂ­g az fel nem melegszik Ă©s Ă©rezhetƑen jobban nem szelel az orr.

- a talpat: estĂ©nkĂ©nt negyedĂłra forrĂł lĂĄbvĂ­z utĂĄn nyomkodjuk vĂ©gig a talp teljes felĂŒletĂ©t.

Ezek az egyszerƱ ön-akupresszĂșrĂĄs mĂłdszerek javĂ­tjĂĄk a keringĂ©st, Ă©s ĂĄltalĂĄnosan frissĂ­tƑ, ellazĂ­tĂł hatĂĄsĂșak.



Fogyasszunk nedvesĂ­tƑ teĂĄkat, Ă©teleket:

- eperfalevél-tea mézzel: 5g szårított eperfalevél, ízlés szerint mézzel édesítve

- krizantĂ©mvirĂĄg-tea mĂ©zzel: 10g szĂĄrĂ­tott ehetƑ kĂ­nai krizantĂ©m, Ă­zlĂ©s szerint mĂ©zzel

- csirkeleves gyömbĂ©rrel Ă©s jujubĂĄval: a szokĂĄsos mĂłdon elkĂ©szĂ­tett csirkelevesbe 5 szelet friss gyömbĂ©rt Ă©s 8 db piros jujubadatolyĂĄt fƑzĂŒnk a zöldsĂ©gekkel egyĂŒtt.




Ezek az Ă©telek-italok segĂ­tenek enyhĂ­teni az Ƒsszel kialakulĂł szĂĄrazsĂĄgtĂŒneteket.


Mindenkinek jĂł Ƒszi egĂ©szsĂ©get kĂ­vĂĄnunk!

bottom of page