top of page

Akupunktúra a szénanátha ellen


Az akupunktúra biztonságos és hatásos kezelés a szénanáthás orrdugulás, tüsszögés és szemviszketés ellen.


Előnye, hogy több módon hat: egyfelől csökkenti a helyi gyulladást, és így képes gyorsan enyhíteni a kellemetlen orrdugulást, orrváladékozást és szemviszketést, másfelől szabályozza a szervezet immunfolyamatait, csökkentve az allergiás reakcióra való hajlamot.


Sokan április-májusban kezdik meg az akupunktúrás kezeléseket, megelőző célzattal, hogy ne alakuljanak ki tünetek, vagy csak enyhébb tünetek lépjenek fel.


Vannak, akik csak erős tünetek esetén fordulnak akupunktőrhöz, gyorssegélyként, amikor az önmagában alkalmazott gyógyszeres kezelés nem kielégítő.


És végül vannak, akik erős mellékhatásokat tapasztalnak gyógyszeres kezelés mellett, vagy ellenjavalat miatt nem kaphatnak gyógyszeres kezelést a szénanáthára – nekik is jó választás lehet az akupunktúra.


Az egyik legújabb hatástanulmány szerint a gyógyszeres kezelés és az akupunktúra együttes alkalmazása jelenleg a leghatásosabb megközelítések közé tartozik.


Egy akupunktúrás kezelés jellemzően fél órat vesz igénybe, megközelítően tíz-tizenkettő hajszálvékony tű beszúrásával jár. Az akupunktúrát kúraszerűen kell alkalmazni, általában heti két-három alkalommal, és jellemzően tíz kezelés egy kúra.


Akit érdekel az (angol nyelvű) tudományos irodalom itt, itt és itt olvashat többet az akupunktúra hatásosságát alátámasztó bizonyítékokról.Opmerkingen


bottom of page