top of page

Fogpanaszoknál jól jöhet az akupunktúra!


A jelenlegi vészhelyzetben a nem sürgős fogászati ellátások szünetelnek. A nem sürgős panszokat jó esetben otthon tartott fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni, de van amikor a fájdalomcsillapítás nem kielégítő és van aki egyáltalán nem is szedhet fájdalomcsillapítót.

Ilyenkor felmerülhet az akupunktúra, mint kiegészítő kezelés.

Tudományos szaklapokban megjelent tanulmányok szerint az akupunktúra képes enyhíteni a fogfájást. (Ld. itt, itt, itt , itt és itt.)

Bizonyos esetekben akár egy kezelés is elegendő lehet a fájdalom csökkentéséhez, de előfordulhat, hogy több megismételt kezelés szükséges.

Az akupunktúrás kezelés során steril tűket szúrunk az arc, a kéz és a láb ingerpontjaiba (a szájon belül nem!); a tűk kb. fél órán keresztül bent maradnak. Egy kezelés során kb. 3-8 helyen történik tűszúrás.

A mostani járványügyi helyzetre való tekintettel rövidített rendelési idő szerint és különleges eljárásrenddel dolgozunk, melyről itt olvashat bővebben.

Ha fogpanaszokkal keresne fel minket, a következőket kérjük:

  • Először egyeztessen panaszaival kapcsolatban a fogorvosával, ha a fogorvos nem tartja sürgősnek az állapotát, akkor kereshet minket

  • Nem múló vérzés, légzést nehezítő duzzanat, baleset miatt kitört fog vagy súlyos fogfájdalom esetén a fogorvosok továbbra is ellátják, ilyen esetekben ne hozzánk forduljon

  • Láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás és hasonló felső légúti tünetek esetén maradjon otthon, telefonon konzultáljon háziorvosával; légzési nehézség esetén hívja az ügyeletet vagy a Mentőszolgálatot!

  • Az akupunktúra nem helyettesíti a fogászati ellátást, csak a jelen vészhelyzetben korlátozott fogászati ellátásra való tekintettel javasolható, mint kiegészítő kezelés.

  • A nálunk biztosított ellátás jelen vészhelyzet alatti további felételeiről itt olvashat.

Kérjük, osszák meg, hogy másokhoz is eljusson!

bottom of page