top of page

HƱsĂ­tƑ mungĂłbab ital


A mungĂłbab ital KĂ­nĂĄban igen nĂ©pszerƱ forrĂł nyĂĄri napokon. Kellemes Ă­zƱ, gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s hatĂ©kony szomjoltĂł, hƑsĂ©get enyhĂ­tƑ ital.


A mungĂłbab (vigna radiata) kicsi, zöld babfĂ©le, a hĂŒvelyesekhez tartozik. Ázsiai boltokban könnyedĂ©n beszerezhetƑ, ha meg akarjuk kĂłstolni eme könnyed, Ă©deskĂ©s nyĂĄri italt.


Az elkĂ©szĂ­tĂ©shez egy marĂ©k mungĂłbabra van szĂŒksĂ©gĂŒnk, melyet leöblĂ­tĂŒnk vĂ­zzel, majd 10-20 percig forraljuk kb. 1 liter vĂ­zben. EzutĂĄn leöntjĂŒk a levet, mely tiszta, zöldes szĂ­nƱ Ă©s nagyszerƱ hƑsĂ©g enyhĂ­tƑ.


HƱtve fogyasztandó, lehet ízesíteni kis mézzel vagy barna cukorral, ha nem tartjuk elég édesnek.

A mungĂłbab emellett tisztĂ­tja a bƑrt Ă©s enyhĂ­ti az olajos, fƱszeres Ă©telek hatĂĄsĂĄt is. Ha szeretnĂ©nk nyĂĄri bƑrĂĄpolĂĄsra hasznĂĄlni, akkor legalĂĄbb 30 percet fƑzzĂŒk, Ă­gy a leve zavarossĂĄ vĂĄlik. Mikor kĂ©sz, összeturmixolhatjuk vagy csak a levet fogyaszthatjuk, Ă­zlĂ©s szerint Ă­zesĂ­tve.

VĂĄllalkozĂł kedvƱek kĂ©szthetnek belƑle jĂ©gkrĂ©met is. :)

bottom of page