HƱsĂtĆ mungĂłbab ital
A mungĂłbab ital KĂnĂĄban igen nĂ©pszerƱ forrĂł nyĂĄri napokon. Kellemes ĂzƱ, gyorsan elkĂ©szĂthetĆ Ă©s hatĂ©kony szomjoltĂł, hĆsĂ©get enyhĂtĆ ital.
A mungĂłbab (vigna radiata) kicsi, zöld babfĂ©le, a hĂŒvelyesekhez tartozik. Ăzsiai boltokban könnyedĂ©n beszerezhetĆ, ha meg akarjuk kĂłstolni eme könnyed, Ă©deskĂ©s nyĂĄri italt.
Az elkĂ©szĂtĂ©shez egy marĂ©k mungĂłbabra van szĂŒksĂ©gĂŒnk, melyet leöblĂtĂŒnk vĂzzel, majd 10-20 percig forraljuk kb. 1 liter vĂzben. EzutĂĄn leöntjĂŒk a levet, mely tiszta, zöldes szĂnƱ Ă©s nagyszerƱ hĆsĂ©g enyhĂtĆ.
HƱtve fogyasztandĂł, lehet ĂzesĂteni kis mĂ©zzel vagy barna cukorral, ha nem tartjuk elĂ©g Ă©desnek.
A mungĂłbab emellett tisztĂtja a bĆrt Ă©s enyhĂti az olajos, fƱszeres Ă©telek hatĂĄsĂĄt is. Ha szeretnĂ©nk nyĂĄri bĆrĂĄpolĂĄsra hasznĂĄlni, akkor legalĂĄbb 30 percet fĆzzĂŒk, Ăgy a leve zavarossĂĄ vĂĄlik. Mikor kĂ©sz, összeturmixolhatjuk vagy csak a levet fogyaszthatjuk, ĂzlĂ©s szerint ĂzesĂtve.
VĂĄllalkozĂł kedvƱek kĂ©szthetnek belĆle jĂ©gkrĂ©met is. :)