Megjelent "A hagyományos kínai gyógyászat története a Semmelweis Egyetemen"

06/04/2020

A Semmelweis Kiadónál jelent meg a Hagyományos Kínai Gyógyászat Története a Semmelweis Egyetemen című könyv, mely az ezredfordulótól kezdve mutatja be azt a folyamatot amely a kínai orvoslás első magyarországi egyetemi kézpzésének létrehozásához vezetett.

 

A könyvben olvashatunk írásokat a Semmelweis Egyetem volt rektorától, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar jelenlegi és volt dékánjaitól, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének volt főigazgatójától, nyugalmazott tisztifőorvostól, a Semmelweis Egyetem hagyományos kínai orvoslás képzésének igazgatójától és a képzés egyik oktatójától.

 

Ez az oktató egyébként én vagyok. Több fejezetet írtam ebben a könyvben és szerkesztőként is részt vettem az elkészítésében. Már több mint 15 éve annak, hogy egyetemi hallgatóként belefolytam ebbe a munkába tolmácsként, oktatásszervezőként és oktatóként.

 

Már 10 éve, hogy Magyarországon működik a hagyományos kínai orvoslás öt éves egyetemi alapképzése. Azelőtt nem volt itthon ilyen.

 

Sok kihívás elé állítja az embert egy új dolog létrehozása és még mindig sok a megoldlandó feladat.

 

Akit érdekel, hogy hogyan jutottunk el oda ahol most vagyunk, és hogy tulajdonképpen hol tartunk most, az ebben a könyvben elolvashatja.

 

Dr. Oravecz Márk

 

Ide kattintva a kiadónál megvásárolható.

Please reload

Legújabb blogbejegyzések
Please reload