top of page

Nyitvatartásunk a koronavírus miatti vészhelyzet idején


A Kínai Medicina Rendelőben nyújtott szolgáltatások iránti szükséglet a vészhelyzet idején is változatlanul fennáll, ezért további értesítésig csökkentett rendelési időben biztosítunk ellátást a hagyományos kínai gyógyászat területén. Nyitva vagyunk hétfőtől csütörtökig délután és péntek délelőtt.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a következőket kérjük:

Ha hozzánk jönnének:

  • Nem sürgető, több éve ugyanúgy fennálló tünetek esetén inkább maradjanak otthon és a vészhelyzet után kérjenek hozzánk újra időpontot.

  • Kísérőt csak szükség esetén hozzanak (pl. mozgáskorlátozottság stb.).

  • Lehetőleg ne tömegközlekedéssel jöjjenek hozzánk. Különösen idősek számára kerülendő a tömegközlekedés.

  • Láz, köhögés, torokfájás, orrváladékozás, hidegrázás, hiretelen fáradékonyság esetén maradjanak otthon; légszomj vagy légzési nehézség esetén, telefonon lépjenek kapcsolatba háziorvosukkal, a területileg illetékes ügyelettel vagy az Országos Mentőszolgálattal (ajánljuk figyelmükbe a hatósági tájékoztatókat: nnk.gov.hu).

Amikor nálunk vannak:

  • A váróban egyidejűen csak egy fő tartózkodhat (együtt érkező családtagok, munkatársak esetén max. 2 fő). Ha már van valaki a váróban, akkor kérjük, kívül várakozzanak egymástól legalább 2m távolságban.

  • A Rendelőbe való megérkezéskor mossanak kezet és vegyenek fel lábzsákot.

  • Köhögéskor, tüsszentéskor tegyenek a szájuk elé zsebkendőt (melyet ezután szemetesbe dobnak) vagy, ha nincs zsebkendő, akkor könyökhajlatba köhögjenek, tüsszentsenek.

  • A rendelőben az akupunktúra eljárásai közül az ún. moxázáskor általában füstmentes moxát használunk. A moxafüsttel kapcsolatos hagyományos tapasztalatokra való tekintettel ebben a különleges időszakban a hagyományos, nagyobb füsttel járó moxát is használjuk. Elnézést kérünk a füst miatt, és kérük jelezzék, ha ez bármilyen kényelmetlenséget okoz.

Általában:

  • Fokozottan ajánljuk figyelmükbe a kínai orvoslás preventív módszereit: megfelelő életvitel és étrend, ön-moxázás, stb. Ezekről itt olvashatnak többet.

A járványügyi helyzetről további információt találnak az nnk.gov.hu és a koronavirus.gov.hu oldalakon!

Módosítva: 2020. 03. 20.-án

bottom of page