Mit tegyünk, amikor jön a megfázás?
Van egy ezer éves kínai recept, amit megfázás kezdetén szokás alkalmazni:
a hagymaszár- és gyömbérfőzet!
Mikor lehet használni?
Amikor éppen, hogy elkezdődik a megfázás: tüsszögni kezdünk, kicsit kapar a torkunk és szaladgál a hátunkban a hideg borzongás.
Hogyan készítsük el?
Összetevők:
Egy csomag újhagyma fehér része gyökerestül (a zöldje nem kell)
Egy nagy gyömbér (ha vegyszermentes, akkor jobb héjastul), szeletelve
Elkészítése:
Az összetevőket vízbe tesszük, felforraljuk, majd kis lángon, fedő nélkül, gyöngyözve főzzük 20 percet. Annyi vizet használjunk, hogy a végén 1-2 deci főzetet kapjunk. Kevés barna cukorral ízesíthető.
Fogyasztása:
Étkezéstől legalább fél óra különbséggel igyuk meg, majd jól takarózzunk be. A cél az enyhe izzadás.
Megjegyzések:
Vigyázzunk, hogy megizzadva ne kapjunk huzatot és ne menjünk ki a hidegbe.
Feltétlenül igyunk sok (meleg/langyos) folyadékot, hogy legyen mit izzadni.
Izzadás után ajánlott valamilyen hígabb, víz alapú gabonakása fogyasztása.
A megfázás kezdeti szakasza után (pl. láz izzadással, erős torokfájás stb.) már ne alkalmazzuk!
Ha jókor alkalmazzuk ezt a főzetet, akkor nagyon gyorsan hat. Néhány órán belül érezhető a hatás. Ellenben ha 2-3 napon belül nincs javulás, vagy rosszabbodás van, akkor feltétlenül szakemberhez kell fordulni!
Kérjük, ossza meg, hogy másokhoz is eljusson!!