Mit tegyünk, amikor jön a megfázás?

Van egy ezer éves kínai recept, amit megfázás kezdetén szokás alkalmazni:

a hagymaszár- és gyömbérfőzet!

Mikor lehet használni?

Amikor éppen, hogy elkezdődik a megfázás: tüsszögni kezdünk, kicsit kapar a torkunk és szaladgál a hátunkban a hideg borzongás.

Hogyan készítsük el?

Összetevők:

  • Egy csomag újhagyma fehér része gyökerestül (a zöldje nem kell)

  • Egy nagy gyömbér (ha vegyszermentes, akkor jobb héjastul), szeletelve

Elkészítése:

Az összetevőket vízbe tesszük, felforraljuk, majd kis lángon, fedő nélkül, gyöngyözve főzzük 20 percet. Annyi vizet használjunk, hogy a végén 1-2 deci főzetet kapjunk. Kevés barna cukorral ízesíthető.

Fogyasztása:

Étkezéstől legalább fél óra különbséggel igyuk meg, majd jól takarózzunk be. A cél az enyhe izzadás.

Megjegyzések:

  • Vigyázzunk, hogy megizzadva ne kapjunk huzatot és ne menjünk ki a hidegbe.

  • Feltétlenül igyunk sok (meleg/langyos) folyadékot, hogy legyen mit izzadni.

  • Izzadás után ajánlott valamilyen hígabb, víz alapú gabonakása fogyasztása.

  • A megfázás kezdeti szakasza után (pl. láz izzadással, erős torokfájás stb.) már ne alkalmazzuk!

  • Ha jókor alkalmazzuk ezt a főzetet, akkor nagyon gyorsan hat. Néhány órán belül érezhető a hatás. Ellenben ha 2-3 napon belül nincs javulás, vagy rosszabbodás van, akkor feltétlenül szakemberhez kell fordulni!

Kérjük, ossza meg, hogy másokhoz is eljusson!!

Legújabb blogbejegyzések