Őszi akupresszúra (egészségmegőrző önmasszázs)

09/09/2019

 

A kínai orvoslás szerint csak az évszakokhoz alkalmazkodva lehetünk egészségesek.

 

Ősszel előbb a nyárvégi szárazság, majd a hideg terheli meg szervezetünket. Főleg a légutaknak van nehéz dolga ilyenkor. Noha még csak szeptember eleje van, de már sokan küszködnek felső légúti megbetegedésekkel.

 

Bemutatunk három akupontot, melynek masszírozásával segíthetünk szervezetünknek alkalmazkodni az évszakváltáshoz!

 

 

 

  1. A tenyerünkön a „yu ji” akupont, a hüvelykujj tövéhez kapcsolódó tenyérpárna közepén.A másik hüvelykujjunk körmével és hegyével kell nyomni és körkörösen dagasztani 3 percig.

  2. Az orr mellet a „ying xiang” akupont, az orrszárnytól oldalra kb. fél centiméterre. A két pontot egyszerre dörzsöljük föl-le 2 percig vagy a hüvelykujjunk bütykével vagy a kezünknek a kisujj felöli élével. (Az előbbi keményebb, az utóbbi puhább – egyéni ízlés szerint válasszunk.)

  3. A kézháton a „he gu” akupont, a mutatóujjhoz és a hüvelykujjhoz kapcsolódó kézközépcsontok közötti lágy részen, a mutatóujjhoz kapcsolódó kézközépcsont felezőpontja mellett. Másik kezünk hüvelykujjával nyomjuk és dagasszuk 3 percig.

 

Érdemes minden nap, rendszeresen végezni ezeknek az akupontoknak a nyomkodását. A hagyományos kínai orvoslás szerint különféle légzőszervi bántalmak kialakulása megelőzhető segítségükkel.

 

 

Kérjük osszák meg, hogy minél több emberhez eljusson!

Please reload

Legújabb blogbejegyzések
Please reload