Hűsítő mungóbab ital


A mungóbab ital Kínában igen népszerű forró nyári napokon. Kellemes ízű, gyorsan elkészíthető és hatékony szomjoltó, hőséget enyhítő ital.


A mungóbab (vigna radiata) kicsi, zöld babféle, a hüvelyesekhez tartozik. Ázsiai boltokban könnyedén beszerezhető, ha meg akarjuk kóstolni eme könnyed, édeskés nyári italt.


Az elkészítéshez egy marék mungóbabra van szükségünk, melyet leöblítünk vízzel, majd 10-20 percig forraljuk kb. 1 liter vízben. Ezután leöntjük a levet, mely tiszta, zöldes színű és nagyszerű hőség enyhítő.


Hűtve fogyasztandó, lehet ízesíteni kis mézzel vagy barna cukorral, ha nem tartjuk elég édesnek.

A mungóbab emellett tisztítja a bőrt és enyhíti az olajos, fűszeres ételek hatását is. Ha szeretnénk nyári bőrápolásra használni, akkor legalább 30 percet főzzük, így a leve zavarossá válik. Mikor kész, összeturmixolhatjuk vagy csak a levet fogyaszthatjuk, ízlés szerint ízesítve.

Vállalkozó kedvűek készthetnek belőle jégkrémet is. :)

Legújabb blogbejegyzések